84 ученици от 8-мите класове при ПГСС „Никола Пушкаров“ – Попово се включиха в Европейската седмица на програмирането. Събитието се проведе на 9 и 10 октомври 2023г. под надслов „Забавно програмиране“. Целта на инициативата бе участниците да научат, че програмирането е новата грамотност, която отключва тяхната креативност и отваря нови хоризонти. Осмокласниците имаха възможността да извършат забавни дейности по програмиране,  като използваха онлайн платформата CodeMonkey. Възпитаниците на гимназията се докоснаха до блоковото и текстовото кодиране чрез увлекателната среда, подобна на игра.

Всички ученици получиха сертификати за участие.

Най-добрите от предварителните кръгове се срещнаха и премериха сили в организиран ТУРНИР по програмиране на 18 октомври. Предизвикателство им беше платката Microbit и сайта https://makecode.microbit.org, където посредством блоково програмиране те изследваха природните явления.

Победител в Турнира по програмиране е Юмер Салим Амид от 8.б клас. Второ място зае Зерт Махмудов Ахмедов от 8.а клас. Трето място и специална награда получи Даниел Николаев Илиев от 8.в клас.

Директорът на гимназията – инж. агр. Т. Тодорова, връчи грамоти и предметни награди на победителите!

Честито! С пожелания за бъдещи успехи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *