Ние, учителите по програма „Училища за пример“, създадохме игра, в която се включиха 25 ученици от осмите класове. Учениците се обединиха в племена със собствено име, лого и знаме и се впуснаха с желание за победа и забавление в многокомпонентната игра наречена „Игри на успеха 2023 г.“. Победителите от играта печелят авторитет и правото да организират „Игри на успеха 2024 г.“. А в „Игри на успеха 2024 г.“ ролите ще бъдат разменени, игрите ще бъдат други, ще има нови членове, ще има нови племена и може би още много изненади.

ПГСС „Н.Пушкаров“ е УЧИЛИЩЕ ЗА ПРИМЕР, защото сме новатори, защото създаваме традиции, изграждаме екипност, развиваме увереност у учениците, даваме знания и получаваме удовлетвореност от свършената работа.

Целта на играта бе да се развие функционалната, емоционалната, физическата и медийната грамотност у учениците. Да развият лични умения като: Изследване на нови неща и постоянно адаптиране към бързо променящия се свят; Способност да изразяваме себе си и да разбираме околните в все по-дигитализирания свят; Мотивиране, подпомагане и вдъхновяване на хората около нас; Взаимодействие при решаване на сложни задачи; Творчество, идеи и иновации за създаване на нови решения за справяне в сложни ситуации; Бърза трансформация към новите изисквания, новите роли и модели.

Екипът от учители създали играта и внедрили традицията „Игри на успеха“ са:

инж.агр. Т. Тодорова, Н. Цонева, Г. Цонева, Т. Енчева, В. Манчева, Н. Неделчева, Д. Динева и И. Добрев.

ПГСС „Н. Пушкаров“ е едно от училищата включени в Програма „Училища за пример“ на Сдружение Заедно в час“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *