Казвам се Цвета Русанова и работя за Байер България, Мениджър ключови клиенти за Североизточна България.

През 2003 г. завърших средното си образование в ПГСС „Н.Пушкаров“ и г-жа Теменуга Тодорова ми беше класен ръководител. Обичах тези ученически години, нямах любим предмет, но имах слабост към часовете по практика.Там винаги виждахме прочетеното(научено) в реални условия. Освен това винаги е било забавно и весело. Помня как беряхме царевица всички заедно, цялото училище всяка година – незабравимо беше, учеха ни на труд, същевременно си полезен, не спирахме закачките и винаги с усмивка се случваха тези мероприятия – беритба рано сутрин на краставици, окопаване, връзване на лозички… Прекрасни спомени!

В моите гени тече кръв на агроном! Трето поколение съм във фамилията ни, синът ми върви по моя път, дано е четвърто! Обичам земята, почвата, това да посееш едно малко семенце и да отгледаш хляба на хората- повярвайте, безценно е! Вярвам в благородството на професията агроном! Тя носи дълбок смисъл в моя живот!Гордо я нося в сърцето си!

Успехът в различните периоди на живота ми е означавал и различни постижения – на този етап и през опита, който вече имам – успешен си, когато има постоянство, упоритост, винаги с ясна цел какво желаеш и накъде си тръгнал. За мен най-важна е устойчивостта! Уважавам здраво стъпилите хора с ясна визия какво искат и как ще го постигнат! Разбира се- с упорит труд и компетенции!Образованите, четящи и мислещи хора са бъдещето!

Винаги съм казвала, че щастието е нещо относително. И всеки човек го вижда по различен начин през своята призма. Най-голямото мое щастие е семейството ми. Трудът ми, моята работа и радостите, онези, малките, но най- значими и истински. Разбира се и приятелите, които са част от моето семейство.

Аз съм сравнително премерен човек, стъпвам крачка по крачка и не гоня целите бързо и на всяка цена. Това е моята цел – да не се променям! Видях през годините ,че с постоянство и съвестна работа отплатата идва, уважението на хората, с които работя вече над 13г.

Времето ми е много оскъдно, тъй като моята позиция в Байер е свързана с изключително много пътувания. Старая се да подреждам правилно деня си, научих се с времето правилно да приоритизирам, за да ми остава време и за семейството, готвенето(моята друга страст), любима книга(обичам да чета) или просто време с любими хора. Може би и трябва време за спорт, нещо, което от скоро се старая да си наложа въпреки умората и ангажиментите ми. Абсолютно вярвам в късмета.

Пожелавам на всички свързани с ПГСС „Н.Пушкаров“ най-вече здраве. Желая вдъхновение, жажда за знания и нови хоризонти, нека учениците бъдат мотивирани, креативни в мисленето при изборите и решенията си. Нека са смели и упорити. ПГСС беше моята първа основополагаща крачка към сбъдването на желанието ми да бъда свързана със Земята. Благодаря на всеки преподавател, вдъхновител и будител от моето любимо училище! Аз съм това, което съм благодарение и на Вас! Поклон пред вас и опита ви!

Бих желала да дам и съвет на младото бъдеще на България- нека винаги правят всичко с любов, нека търсят Смисъл и го намират! Повече дълбочина и смисъл! Благодаря ви!

Имам удоволствието да ви поздравя най- сърдечно по случай 65 години от основаването на ПГСС „Никола Пушкаров“ гр.Попово с благодарност и преклонение! Благородството на вашата мисия буди уважение и признателност. Благодарение на вашия висок професионализъм и любов към учениците вие създавате следващото поколение будни и активни граждани за проспериращо общество! Уважаеми преподаватели, поднасям ви най-топли пожелания за здраве, сбъдване на всички амбиции и мечти! Продължавайте мисията си на просветители и нека уважението и признателността на многобройните ви възпитаници и техните родители бъдат най-голям дар за вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *