Димитър Иванов Тодоров, председател на ЗК „Хан Кардам – 91“ с. Кардам.

Един мениджър може да бъде успешен в своята работа, когато е отдаден на работата, която върши и не се бои от предизвикателства. Моята формула за успех е постоянство и усъвършенстване на знанията и опита ми. Увереност и решителност, за да постигна целите си и уважение към всеки в екипа, с който работя. За мен работата в земеделието е начин на живот, защото няма по-голямо удоволствие от това да създаваш живот и да береш плодовете от него.

Предизвикателствата в работата ми са много и са част от ежедневието. Възможността да работя в земеделието е намеса на съдбата. Вярвам в последователността и упорството да преследваш целите си и да не се отказваш, дори когато природата не е с теб. Да работиш извън зоната си на комфорт и предизвикателство, което ме стимулира да остана адекватен, да не се отпускам ида гледам на всяка житейска ситуация и професионална трудност като още една възможност да докажа себе си като творческа личност.

Бизнесът винаги има нужда от квалифицирана и образована работна ръка, защото без образование няма успешен бизнес. Много е важно гимназиите да създават паралелки според нуждите на местния бизнес. Това гарантира и успешна реализация на завършващите ученици.

Радвам се че в лицето на ПГСС “Никола Пушкаров“ имаме партньор , който обучава и подготвя кадри със земеделска насоченост. През годините много ученици изкараха ученическия си стаж в управляваната от мен кооперация. Голяма част от кадрите, с които работя, са възпитаници на гимназията.

Бих споделил няколко елемента като в основата са качественото образование и съвременната материална база. Традициите и добрата име на гимназията в района. Добрата комуникация и съвместна работа с бизнеса и родителите. Не на последно място виждам един добър екип от преподаватели в гимназията и тяхното желание да надграждат и постигнат много добри резултати.

Ако трябва да опиша ПГСС ,,Никола Пушкаров” с три думи, то те са – традиция, опит и професионализъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *