Казвам се Мая Иванова Илиева – в момента работя като старши учител по теория, ПН „Администрация и управление“ в ПГСАГ “Васил Левски“ гр.Варна.

Завършила съм ПГСС „Никола Пушкаров“ през 2003 г. и класен ръководител ми бе Красимира Костова.

Любимите ми учебни предмети в училище бяха тези от професионалната подготовка. Имам много спомени, свързани с училището, но един от тях е това, че имахме страхотен класен ръководител, който успя да ни сплоти много и до ден днешен с по-голямата част от класа да сме приятели.

Учителската професия избра мен. През далечната 2006г. имаше свободно работно място за учител по икономика в ПГСС „Н.Пушкаров“ и аз се впуснах в предизвикателството. Кандидатствах и бях одобрена. С времето осъзнах, че това е сферата, в която искам да се развивам професионално. Да си учител за мен е предизвикателство и изпитание. Учителската професия изисква постоянство и упоритост. Доставя ми удоволствие да работя с деца и да предавам своите знания на тях. На следващата година, през 2007 г., ме определиха да бъда класен ръководител на 9.б клас, специалност „Икономика на земеделското стопанство“. Това бяха моите първи ученици. Предизвикателство и голяма отговорност е да работиш с ученици в тийнейджърска възраст, но още по голямо удовлетворение получаваш, когато получиш обратната връзка от учениците чрез техните успехи и прогрес в знанията им. Да получаваш много обич всеки ден е наистина богатство и награда за труда, който си положил.

Успехът за мен е всичко онова, което ме прави щастлива. Щастлива ме правят „малките“ неща в живота – една добра дума, една усмивка, един мил жест. В живота винаги си поставям малки и лесно изпълними цели. Аз съм много организиран човек и подреждам нещата си по-важност. Намирам време за всичко, точно тогава когато трябва да се случи.

Аз лично не разбирам значението на думата „късмет”. За мен случайностите не съществуват. В този живот всичко е следствие от действията (или бездействията ни) и постъпките ни в предходен момент.

Скъпи ученици, бъдете упорити и търсете знания, развивайте талантите си, за да имате самочувствие и увереност да превърнете мечтите си в реалност! Имате солидна опора, на която да разчитате в лицето на вашите учители. Уважавайте усилията им, защото това на което ви учат е безценно и ви позволява да станете по-добри, можещи и уверени в себе си хора.

Пожелавам на целия колектив да съхрани своя ентусиазъм, да следва добрите традиции, утвърдени в дългогодишната история на гимназията и да продължи в търсенето на нови перспективи за успешното развитие на ПГСС “Никола Пушкаров“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *