Здравейте, аз съм инж. Галин Тиханов и съм на 36 години. Работя към катедра „Аграрно инженерство“ на Аграрния факултет при Тракийски университет – гр. Стара Загора и в момента заемам академичната длъжност доцент по научна специалност „Механизация и електрификация на растениевъдството“. Водя занятия с редовни и задочни студенти в четирите специалности: „Аграрно инженерство“, „Агрономство (Полевъдство)“, „Агрономство (Етерично-маслени култури)“ и „Зооинженерство“ в Аграрния факултет по дисциплините: „Механизация в растениевъдството“, „Трактори и автомобили“, „Трактори и земеделски машини“, „Експлоатация на машинно-тракторния парк“, „Механизация при биологичното земеделие“ и др. Също така обучавам курсисти за придобиване на правоспособност в трите категории: Твк, Твк-З и Твк-М.

През 2007 г. завърших в ПГСС „Никола Пушкаров“ – гр. Попово, специалност Ветеринарен техник с класен ръководител г-жа Таня Атанасова. Любим предмет в специалността ми беше дисциплината „Животновъдство“.

Като се има предвид високата степен на автоматизация и дигитализация на съвременното земеделие, постоянно ще са необходими високообразовани, знаещи и можещи специалисти по аграрно инженерство, за да подпомагат в бъдеще продоволствената сигурност и изхранването на човечеството. Ето защо продължих в сферата.

И мисля, че ако си щастлив, значи си успял. В тази връзка успехът за мен е да постигаш целите в живота си. Да си щастлив – това е нещо скъпоценно. Когато човек е щастлив, се вижда по усмивката му.

За момента се чувствам удовлетворен от постигнатите професионални цели: обучавам бъдещи специалисти в областта на земеделието, тъй като производството на качествена храна “от земята до трапезата“ е изключително важно за всички нас. Пожелавам си да има все повече млади хора, които да проявяват интерес към аграрните специалности и да останат в България, за да практикуват придобитите знания. Пожелавам си още здраве, а от там нататък и с много труд и упоритост ще се постигнат всички цели и мечти. Старая се да намирам време за всичко. От трети клас свиря на акордеон и напоследък покрай другите ангажименти не намирам достатъчно време за свирене.

Вярвам в късмета и в това, че с негова помощ се постига всичко, но не трябва да забравяме и труда, и упоритостта.

Пожелавам на всички ученици и преподаватели на ПГСС „Никола Пушкаров“ да бъдат здрави и целеустремени!

На колектива на ПГСС „Никола Пушкаров“ – гр. Попово пожелавам винаги да намират сили да бъдат все така всеотдайни към учениците си от първия до последния ден на обучението им и да ги подкрепят в тяхното кариерно развитие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *