Казвам се Николай Стойков и съм управител на фирма „Ивкони 1218“, която стопанисва ресторант „Марини“. Възпитаник съм на ПГСС „Никола Пушкаров“. Завърших през 2000г., а класен ръководител ми беше г-н Трифон Трифонов.

Според мен успешният мениджър умее да работи заедно със своите служители, да поставя цели, които да изпълни и, разбира се, да дава обратна връзка – не само да изисква. Предизвикателствата посрещам с усмивка и много желание.

За мен връзката между образование и бизнес е едно полезно средство за синхронизиране на учебните програми, а в същото време и за развитие на бизнеса. Качеството на образованието е от голямо значение за бизнеса и обратното.

Работя с гимназията от две години. Както миналата, така и тази година имаме стажанти. Виждаме, че децата имат желание да се научат на нещо ново и полезно за тях. Две от стажантките от миналата година вече са на договор при нас. Много е важно една гимназия да се развива – да се внедряват нови специалности, да се организират конкурси и да се участва в проекти. Това е привлекателно за учениците и им гарантира по-добро образование. Отношението според мен също играе роля. Както децата, така и учителите трябва да се държат уважително. Така ще са доволни и учениците, и учителите, и родителите. Доколкото за бизнес партньорите, тях ги привлича новото и интересното.

Ако трябва да опиша ПГСС ,,Никола Пушкаров” с три думи, то ще кажа – успешна, надграждаща и вдъхновяваща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *