През 2023 г. Европейската комисия за насърчаване на четенето обяви 27. март за Ден на европейските автори. Инициативата е подкрепена от ЦРЧР – София, а България е избрана за домакин на събитието. Предвижда се то да стане ежегодно и да насочва вниманието на младите хора към четенето и литературата.

В организираните в ПГСС „Н. Пушкаров“, гр. Попово читателски сесии се включиха директорът на училището – инж. агр. Теменуга Тодорова, Цвета Русанова – бивша ученичка на професионалната гимназия, настоящ родител и партньор на училището, педагогическият съветник Веселка Манчева и Росица Стефанова – гл. учител по български език и литература.

Чрез платформата MSTeams бе проведена онлайн среща с Богдана Калъчева – автор на поезия и проза, която разговаря с учениците за пътя на книгата от автора до читателя и представи свои произведения.

Среща с писателката Лора Лазар със съдействието на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1882“ осъществиха през изминалата седмица участниците в читателския клуб на ПГСС „Н. Пушкаров“.

#ReadWithEurope

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *