Уважаеми приятели на ПГСС „Никола Пушкаров“, започваме с рубриката „Ученици зад катедрата“, в която ежеседмично ще ви представяме интервюта с наши ученици, работещи вече като учители.

Казвам се Анатоли Маринов Анков и съм учител по теория, ПН „Администрация и управление“ в ПГСС „Никола Пушкаров“ град Попово.

Завърших през 2000 г. Класен ръководител ми бе вече покойната г-жа Димка Иванова.

Любимият ми учебен предмет бе „Финанси и кредит“. И много трудно мога да се сетя за неприятен спомен свързан с моето, с нашето училище.

А защо избрах професията учител, то бих казал, че учителската професия избра мен. Никога не бях гледал на себе си като на учител, предаващ житейския си опит на подрастващото поколение. Хареса ми, харесва ми и смятам да се развивам в тази професия.

Успехът за мен и да изпитваш удовлетворение и радост от живота, от това, което правиш, от начина, по който го правиш! И това, че правиш някого другиго щастлив! Вярвам в късмета.

Моята мечта и цел в личен план е да успея да отгледам и възпитам двамата си синове да бъдат добри, уважаващи и отговорни хора!

Винаги намирам време за дребните жестове, които правят любимите ми хора щастливи! Нямам време за неща, които не са част от ценностната ми система!

Пожелавам на учениците и колектива на ПГСС „Н.Пушкаров“ да бъдат на първо място Човеци – помагащи, даващи и споделящи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *