По инициатива на СУ „Васил Левски“ гр. Карлово във връзка със 150- годишнината от обесването на Апостола на свободата ПГСС „Н. Пушкаров“ се включи в провеждането на „150 урока за Апостола“ в страната и света. Урокът дискусия „Някога, днес и завинаги ( Образът на Васил Левски в изобразителното изкуство и литературата)“ се проведе на 15.02.2023г. като част от програмата на Читателски клуб „Интелект“.

Урокът бе базиран на междупредметните връзки- история- изобразително изкуство- литература. Как някога българските творци са виждали образа на Апостола? Как присъства историята в техните произведения? Какъв е Левски в очите на съвременния български творец? Вълнува ли личността на Апостола новите български поколения?

Отговори на тези въпроси участниците в клуба получиха от подготвената мултимедийна презентация с известни и недотам известни портрети на Апостола на свободата и последвалата дискусия, провокирана от вижданията на съвременни български творци.

В края на часа като естествен финал подредихме пъзели с известни картини, представящи образа на Апостола и кът с книги за Васил Левски в едно от училищните фоайета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *